ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Mondani valamit

: Mondani valamit

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

347 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631512630

tartalom:

Kende Sándor új novellás kötetére is a humanista elkötelezettség, a névtelenek, a kisemberek megértése, sorsuk átélése - az együttélés, az együttgondolkodás -, az élet rejtettebb feszültségeinek és tragédiáinak felfedezése a jellemző. Ez a "tarkaság" életünk megannyi megoldatlan kérdését tárja elénk, s megidézi a lélek mélyén élő háborús emléket (Karácsonyi fogság, Hol vagytok?); a gyökértelenné vált disszidensek örömtelen életét (Látogató Bécsből, Hihetetlen történet): a hétköznapi hőseit, akik nem csikarnak ki előnyt humánus tetteikből (Emberölés); beszél házastársi, emberi kapcsolatok meglazulásáról, elszürküléséről, napjaink fájó gondjairól. A kötet legszebb darabjai gyermeksorsokról szólnak. Otthontalanságról, szeretethiányról, elfojtott fájdalomról (Pisti apukája, Szenvedély nélkül?, Bakancstól cipőig). Felelősségtudat és mindnyájunk felelősségére figyelmeztető gondolatok hatják át ezeket a novellákat, melyeket a Töprengések ciklus darabjai egészítenek ki egy-egy emberi vallomás vagy társadalmi érdeklődés középpontjába került téma körül. Az író így vall erről: "A tisztelet iránya a divattal változik. Én mindent tisztelek, ami van. Leginkább az érzelmet. Mert az érzelem nyilvánul meg legnehezebben, s az érzelem az, ami a legritkábban képes megvalósítani önmagát. Minél elemibb erejű, annál kevésbé. Szavakkal soha, cselekvésekkel is alig... Ilyen szótlanságok merevítik ennek a kötetnek a vázát."

leírás:

Dedikált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!