ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Negyven fokos lázban

: Negyven fokos lázban

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Színház Kiadta: a szerző

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

174 p., mell.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Fodor Oszkár új könyve a Negyven fokos lázban, nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos olvasmány is azok számára, akik a színházi világ levegőjét szeretik. Érdeklődésre tarthat számot azért is, mert ebben a munkában nemcsak színházi vonatkozású novelláit (Déryné Színházavatás, Dunántúl) prezentálja a szerző és egy ma is aktuális vígjátékot; hanem elgondolkoztató művészi problémákat is bátor kiállással propagál. Mindezeken felül "Az érckakas" címen egy hosszabb regényt közöl a szerző. Ez a pszichoanalitikus írás tulajdonképpen egy regény trilógiának önálló befejezett része. Dávid Imrének - a Dávidújfaluból elszármazott és a lelkében megsebzett, megalázott székelymagyar hősnek ifjonti élete ez az írás. A palotaház gyermek szobájának levegője, Erdély levegője és az 1914-es háború atmoszférája izzón lüktetnek ebben a regényben. Ez a regény és a "Végre csakugyan egyedül" címen olvasható hosszabb novella is valósággal iskolapéldája a szerző írói hitvallásának. A legtisztább magyarsággal közli mondanivalóját. Megállapíthatjuk azt is, hogy ennek a könyvnek nincsen egyetlen mondata, egy gondolata, amely nem azt bizonyítaná, hogy egy dúsfantáziájú, emelkedett gondolkodású író érdekes és értékes munkája ez az írás. Minden során érezni, hogy aki ezt a könyvet írta, azt csakis művészi szempontok vezették művészi célok felé és hogy eszközeiben is vérbeli íróművész vállalja ezért a felelősséget."

leírás:

A melléklet egy képeslap, a könyv ajánlásával és a szerző aláírásával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!