ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Olvassuk együtt! II. A vers mint alma

: Olvassuk együtt! II. A vers mint alma

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Irodalomtörténet Vers Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

339 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631895467

tartalom:

˝Az én menetirányomat, úti célomat az értelem, a jelentés keresése szabja meg. Nehezebben járható út ez, mint ha eleve lemond valaki a megtételéről. Könnyebb ugyanis elvetni azt a meggyőződést, sőt illúziónak nevezni, hogy az irodalomban lehet valami igazság vagy egy elképzelt világ valósága, hogy lehet az írásnak értelme, s könnyű azt állítani, hogy az irodalom mindenképpen csak félreolvasható és félreérthető, mint végigvezetni az értelmezésre irányuló gondolati kísérletet, összegyűjteni a megértéshez szükséges adatokat, megismerni az értelmezésre szánt mű létrejöttének minél több megragadható körülményét. A kötet összeállításakor egybeolvasva a különböző időpontokban, különböző célokból készült verselemzéseket, rá kellett jönnöm, hogy a bennük lelhető faragott kövek és tartópillérek Weöres katedrálisának is alapanyagai. Azaz - félretéve a metaforát - Weöres művében fellelhetők mindazok a kérdések, életérzések, motívumok, amiket kielemeztem a kortárs költők műveiből: Weöres életműve egész világunkat magába foglalja; átlátta minden problémánkat, szépséggé szublimálta kataklizmákat hordozó századunk szorongásaiban élő költőink fájdalmát azzal a céllal, amelyet maga a szeretet mindenki felé kiárasztásának nevezett. A mindnyájunk kataklizmáira épülő szépség katedrálisa Weöres életműve, pilléreiben, gyámköveiben, oszlopaiban, lángnyelveiben, ablakrózsáiban egyszerre faragva esztétikummá saját kérdéseire és mások meghallott problémáira adott válaszait. A köveket, tartópilléreket megfaragták mások is - katedrálissá, saját élete és mindnyájunk világa egybefoglalásává csak Weöres Sándor tudta emelni.˝ (Szepes Erika)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!