ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Önnevelés

: Önnevelés

Kiadás:

Székesfehérvár, 1939

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Dedikált könyv Pszichológia Kereszténység

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

1899 végén hazánk egyik nagy tudósa: Laufenauer Károly az elkövetkezendő uj századot az idegesség századának jövendölte. A jóslata bevált. Három évtizeddel később H. G. Wells a világháborúnál borzalmasabb küzdelemnek minősítette az emberi idegességből fakadt sovinizmust, gazdasági önzést, népek vámsorompóját, egyszóval a szolidaritás hiányát jelentő fékevesztett emberiség életét, amely milliónyi áldozatot szedett s amelynek a „fehér háború” nevét adta. Ez a tömegjelenség az egyén lelkének diszharmóniájából fakadt. A lelki egyensúlytalanság eredménye lett zátonyra jutott tengernyi embersors, amely az életjogát védő végső rohamiban felrúgta a társadalmat és az egyedet szabályozó törvényeket, meg nem engedett eszközökkel igyekezett és igyekszik most is érvényesülni. Közben a józan ész igája alól felszabadult ösztönös erők gátat nem ismerve elsöpörni akarják a még megmaradt értékeket is. Az emberroncsok és tetemek katafalkja azonban figyelmeztető a megmaradtaknak.
A fekélyek gyógyítása nem a tömegen kezdhető meg, hanem minden egyes emberegyed önönmagán. Minden bajnak forrása a lelki önnevelés és önismerés elhanyagolása. A legtöbb ember nem ismeri saját helyzetét, körülményeit, értékeit, viszonyait, cselekedeteit és mindezek következményeit. Ez a rettenetes mulasztás és tudatlanság okozta és okozza az egyéni és egyetemes tragédiákat.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!