ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Szellemi belháború

: Szellemi belháború

Kiadás:

Bukarest, 1968

Kiadó:

Irodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

415 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Magamat vallatom, kortársaimat, élményeimet, egész életemet, amikor újralapozom ezeket a régvolt írásokat. Indulatok, igazságok, keserűségek szakadnak nyomukban föl. Akár a fa törzsét az évgyűrűk, úgy vesznek körül a cikkek, tanulmányok, előadás-szövegek, esszék, vitaírások, könyvismertetések. Két háború közé ékelődnek, huszonhat esztendő napilapját, folyóiratát forgattam végig. Több ezer közül kerestem össze azt, amit egy mai könyv mindabból elbír. Rettenetes tanulságokat hagyott rám ez a két világégés, lobogása bevilágítja az azóta indult évsort is. Fénye rásüt ezekre az írásokra. Az emlékek kényszerétől vezetve a legtöbb cikken egyszerűen csak átlapoztam. Másutt elidőztem, egyik-másik írásomból mai szellemi ízlésem kiparancsolta a félreértésre okot adó passzusokat vagy éppen sértő jelzőt, fordulatot, és a néhai napilapok rotációs tempójú korrektúráját most, megkésve, pótolom."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!