ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Szívrepestve

: Szívrepestve

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631414124

tartalom:

Valami ​​különös melegség hatja át Vathy Zsuzsa leheletfinom novelláit, melyeknek tartalma alig-alig mesélhető el, hiszen jóval többet mondanak önmaguknál. Az írónő most is nüanszokból, apró lélekrezdülésekből, rebbenő tekintetekből, illatokból és múltakból építi alakjait, történeteit. Írásaiból lágyság árad, melegség és hit. Vathy Zsuzsa és hősei agyonracionalizált, eldologiasodó világunkban is hisznek, hinni akarnak a szeretet védelmező és megtartó erejében. Mert a szeretet az egyetlen varázslat, amivel az ember kifoghat a világon, legyőzheti a Rontást: betegséget, reménytelenséget, kiszolgáltatottságot, halált… A szeretet őrizhet meg attól, „hogy az éltünk botrány legyen”, ez dacolhat az elmúlással és a felejtéssel, hogy anyánk hangja, kertünk valaha kedves virágai, a gyerekkor fészekmelege, a meghittség egykor forró pillanatai ne vesszenek a semmibe, mindörökre velünk maradjanak. Ez az egyetlen menedék és kapaszkodó Vathy Zsuzsa törékeny hősei számára. Szép páncél ez, áttetsző és sérülékeny. Olykor megfoghatatlan vagy éppen nagyon is valóságos hatalmak rátiporhatnak, összezúzhatják, és nem védekezhetünk ellene. Más, és keményebb páncélt pedig ha növesztünk is, mindhiába. Sóvárogva visszavágyunk a lágyság állapotába, ami nem más, mint maga lüktető élet, hiszen lágy minden, ami él, „lágy a magzat, az anyaméh… lágy az öröm, lágy a víz, lágy minden kezdet”. Van-e hát menedék, van-e oltalom? Az írónővel együtt szeretnénk hinni, hogy van, hogy amíg él bennünk a szeretet képessége, megóvhatjuk egymást a földi veszedelmektől.

leírás:

Vathy Zsuzsa dedikációjával.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!