ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Tél Vale-Vinulujban

: Tél Vale-Vinulujban

Kiadás:

h. n., 1964

Kiadó:

Magyar Szépirodalmat Pártolók Egyesülete

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

114 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Sziráky Judit a húszas évek közepén, különös novellákkal tűnt föl, amelyek témáját a teljes és végletes elvontság, ábrázolását viszont a sűrített, viharos képszerűség, balladai hangulat jellemzi. A pályakezdő Sziráky az expresszionizmus neveltje nemcsak stílusában, de látásmódjában is. Az érett Sziráky művészetében a modern ábrázolástechnika, lélektani szemlélet ölelkezik a természetélménnyel és a mesék, balladák százados hagyományaival, bár ez utóbbiak minden etnikai karakter nélkül jelentkeznek. Sziráky első kötete, a Tél Valea-Vinulujban ezt az ívet húzza olvasói elé: a divat tehetséges átvételétől a valóság mélyebb törvényeinek megsejtéséig. És ebben már ott a nyoma nemcsak a környezetnek, de az időnek, a történelem adott pillanatának is.Igazi közege azonban a maga indulatai szerint élő-szenvedő magányos lélek. A Tél Valea-Vinulujban hőse valami homályos, megalapozatlan gyanú miatt elválik a feleségétől; mindketten szenvednek az egyedüllétben, értelmetlenné válik az életük, s a férfi mégsem hívja vissza az asszonyt, mert képtelen megérteni, voltaképp mi is történt.Sziráky Judit keveset és nagy gonddal ír: a megfogalmazás végérvényes tökélyéhez ő is ragaszkodik. Forrás: A magyar irodalom története

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!