ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Tűnő Európa

: Tűnő Európa

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Dedikált könyv Művelődéstörténet Útleírás Európa

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Bíró Zoltán 1898. szeptember 1-én született Szolnokon. A Verseghy Gimnázium hatodik osztályos tanulója volt, amikor a szabadalmi hivatal elfogadta "csuklós kapcsolás" című találmányát. 1923-ban jogi, 1925-ben államtudományi doktorátust szerzett. 1928-ban átvette 288 holdas fegyverneki családi birtoka kezelését. Gazdasági épületeit korszerű berendezéssel: csatornázással, vízvezetékkel, villanyvilágítással látta el. Yorkshire-i sertései országszerte híresek és keresettek voltak. 1928-ban részt vett a New York-i Kossuth-szobor avatására szervezett utazáson, s élményeit az "Amerika - magyarok a modern csodák világában" című könyvben tette közzé. A számos saját készítésű rajzot és fotót tartalmazó mű népszerűségét jelzi, hogy három kiadásban került a könyvespolcokra. 1934 októberében Tiszamenti Szemle címen folyóirat indult Fegyverneken, melynek 1938 februárjáig főmunkatársa volt. 1935-ben jelent meg Fények és árnyak című frontregénye, melyet a következő világháború halálraítéltjeinek ajánlott. 1944-ben került nyomdába Tűnő Európa című útleírása 49 rajzával és 116 fényképével. Ebben három évtized tizenöt utazásának színes leírását adja. 1945-ben elhagyta az országot - földbirtokosként nem sok jóra számíthatott -, s az évtized végén az Amerikai Egyesült Államokban telepedett le. 1966-ban Madridban egy B. Z. című könyvecskében tették közzé a II. világháború után Európa szabad országaiban készült grafikáit angol, német és magyar nyelvű kommentárral. 1967-ben a burgenlandi Pinkafőre, utolsó lakóhelyére költözött. Tagja volt az Osztrák Képzőművészek Szövetségének és a Külföldi Magyar Képzőművészek Világszövetségének. Kétszer házasodott, ám mindkét feleségét elveszítette, s utód nélkül hunyt el Felső­őrött (Oberwart) 1979. augusztus 23-án. Forrás: Kósa Károly életrajza a panel-szolnok.hu ról

leírás:

Az író 49 rajzával és 116 fényképével. Néhány lap kissé ázott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!