ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Válaszúton

: Válaszúton

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

163 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Nehéz eldönteni, hogy Illés Béla regényben vagy novellában alkotott jelentősebbet. A Válaszúton c. kötete mindenesetre a novella kitűnő mesterének mutatja. Új könyve ismerős írásokat foglal magában, melyeket Illés Béla az elmúlt esztendő alatt írt. A kötet talán legnagyszerűbb elbeszélése a Fagyajev emlékét idéző Szása c. írás. A húszas évek lobogó forradalmiságát, legendás csatáit és hőseit idézi, és a kronstadti ellenforradalmi matrózlázadás szükségszerű leverésének körülményeit. Ez az írás 1956 szeptemberében keletkezett - és az intést, a figyelmeztetés jogosultságát igazolta azóta a történelem. Ezzel Illés Béla egyik legjellemzőbb alkotói vonására mutattunk rá: olyan író, aki a valóság ütőerén tartja a kezét, és műve, mint a szeizmográf jelzi a rezdüléseket, változásokat. Stílusának egyszerű könnyedsége, az elbeszélések természetes, epikus áradása igazi novvelistának mutatja, akinek új könyve még gazdagabb tehetséget mutat, mint az eddigiek.

leírás:

A mellékletek és a burkoló Molnár Ágnes műve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!