ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Venereás betegségek egyetemi előadásai fonalán orvosoknak és orvostanhallgatóknak

: Venereás betegségek egyetemi előadásai fonalán orvosoknak és orvostanhallgatóknak

Kiadás:

Budapest, 1903

Kiadó:

Dobrowsky és Franke

Kategóriák:

Dedikált könyv Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

483 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Tóth Nep. János, a Rókus kórház egyik bujabeteg-oszályának egykori főorvosa »Az elsődleges bujafekélyek kór- és gyógytana 1862.« czímű füzetkéjének kibocsátását a következőkkel okolja meg: »Hogy a bujafekélyek kór- és gyógytanával lépek ki a bíráló világ elébe, nem azért történik, mintha annak megírására magyar orvosi rendünkben érdemesebb és tapasztaltabb embert nem ösmernék, hanem mert sokkal fontosabbnak tartom a tárgyat, hogy sem arra várjak, míg honi nyelvünkön talán arra hivatottabb és jártasabb tollból, mint az enyém, valami megszületik, és én csak örömmel fogom üdvözölni munkácskám testvéreit még akkor is, ha napfényt látva, más elveket fognak hirdetni; és azt hiszem, nem fog szégyenünkre válni, ha egynehány munkát tudunk majd felmutatni azon tárgyról, melyről a külföld irodalma százakat bír.«
Azt, a mit ezen szakmája kárára korán elhúnyt honfitársunk 31 év előtt mondott, én ma, a mikor ezen munkát a nyilvánosságnak átadom, egyszerűen aláírom.
Munkám kibocsátásánál hálával emlékszem meg a Szt.-Rókus kórházról, mint azon intézetről, melyben gyakorlati kiképeztetésemet nyertem és Schwimmer Ernő tnr kir. tanácsos, és Hochhalt Károly dr. főorvos urakról, mint, egykori főnökeimről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!