ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Zur Theorie des Wehneltunterbrechers

: Zur Theorie des Wehneltunterbrechers

Kiadás:

Leipzig, 1902

Kiadó:

Johann Ambrosius Barth

Kategóriák:

Dedikált könyv Fizika Német nyelv

Nyelv:

Német

Terjedelem:

147-163 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Klupathy Jenő (Kassa, 186 - Budapest. 1931.): fizikus, egyetemi tanár. Eötvös kiváló képességű hallgatója, majd az egyetem elvégzése után tanársegéde Klupathy Jenő. Bekapcsolódott a folyadékok felületi feszültségének Eötvös vezette vizsgálatába. Számos, Eötvös által patronált külföldi tanulmányútjáról hazatérve az egyetem gyakorlati fizika tanszékének élére került, mert elsősorban a fizika gyakorlati alkalmazásai érdekelték. Kialakított új típusú, igen kedvező fénykibocsátású, stabil fényű ívlámpákat, kimutatta, hogy a katódsugár negatív elektromos töltéssel rendelkezik, foglalkozott a szikrainduktorok működésével. Széles körű szervező munkát végzett. Német mintára megalapította a tudományok népszerűsítését szolgáló Uránia Tudományos Egyesületet, felépíttette az Uránia Tudományos Színházat (ahol napjainkban az Uránia mozi található), beindította az Uránia című folyóiratot. Ő alapította a BEAC sportegyesületet is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!