SZÉPIRODALOM / Dél-szláv irodalom kategória termékei
Drámák

: Drámák

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Dél-szláv irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

595 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630718898

tartalom:

"Michelangelo Buonarroti című darabjában az alkotás és önmaga démonaival folytat önpusztító harcot a festő, a művész, hogy döbbenetes látomását a világról vonalakban színekben, kompozícióban megfogalmazza; körülötte fölvonul a nagyszabású feladatot kisszerű indítékokra kiadó törpe világ a maga hatalmasaival és törpéivel. A drámai forma, a műfaji keret recseg-ropog, robban, szikrát hány: a horvát író lázas indulatai gyarlónak ítélik, perbe szállnak vele, mintegy elpusztításukra törekednek. Miroslav Krleza drámáiban is ugyanaz a helyzet, mint prózai művei java részében: a kifejezés, az artikuláció kényszere többnyire tagadja a megfontolt, éppen ezért az eredeti látomást megnyomorító mértéktartás, művészi ökonómia elvét... Krleza drámaírói életműve szabálytalanságaival, mértéktelenségeivel együtt olyan, amilyen: lenyűgöző. Szeszélyessége, túlzásai mögött páratlan erő forrong. A zsenialitás ereje."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!