MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
1848-49. A szabadságharc katonáinak egyenruhái

1848-49. A szabadságharc katonáinak egyenruhái

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1950

Kiadó:

Honvéd Levéltár és Muzeum

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A tapasztalat azt bizonyítja, hogy nagy történelmi események után, különösen ha ezek a társadalom szerkezetében alapvetően lényeges változásokat idéztek elő, a történetírás mindig virágzásnak indult. Ennek előfeltételei nálunk is adva vannak, mert ... a felszabadult magyar nép soha nem tapasztalt érdeklődéssel fordul történelmi multja felé, amelynek feltárásától rengeteg tanulságot, ösztönzést és útmutatást vár jelenlegi küzdelmeiben, gazdaságot, államot, kultúrát és nem utolsósorban önmagát újjáformáló munkájában. A Honvéd Levéltár és Múzeum, rendeltetésének megfelelően, arra törekszik, hogy szorosabbra fűzze népünknek katonai multjával való kapcsolatait, még pedig elsősorban az olyan történelmi eseményekkel összefüggőket, amelyekben a társadalom haladó irányban tört új utakat magának. Igy fordult intézetünk figyelme az 1848/49-es korszak felé, amikor a nemzet fegyverrel kezében igyekezett az önkényuralom és a nemzetközi reakció ellen megvédeni 1848 márciusának vívmányait. Függetlenségi harcunk katonai ereje és döntő tényezője az ifjú honvédsereg volt. Ez az új, a népi erőre támaszkodó hadiszervezet, igen mostoha viszonyok között és igen nagy nehézségekkel küzdve - jóllehet sokszor rosszul vezették - hősiességének temérdek példáját adta és nem egyszer bebizonyította győzni tudását is."

leírás:

Borítója szakadt, érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!