MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
A biedermeier

: A biedermeier

Kiadás:

Budapest, 1914

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Képzőművészet Művészettörténet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

136 p., 14 tbl.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

"Nemrégiben még ismeretlen volt az a szó, mely e kötet címe. Ma pedig már a divatos kifejezések közé tartozik, mert egy olyan korszakot jelöl, amely nagy kegyben áll társadalmunkban. Akként használjuk, mint a barokk, rokokó vagy empire fogalmát, azaz egy stílust nevezünk meg vele mely az akkori élet minden jelenségére rányomta bélyegét. Maga az elnevezés valamivel régibb keletű, mint az az értelme, amellyel az emberi lélek egy stílusát jelöljük. Csodálatosképpen ez a szó is gúnyos elnevezés volt, mint a barokk, vagy az impresszionista kifejezés. Ezernyolcszázhetvenben egy német költő, Eichrodt, egy kis verskötetet adott ki e címmel: "Biedermeier daloskönyve", melyben jó csomó régi verset úgy szerepeltetett, mintha azokat egy akkori derék sváb tanító írta volna. Ebből a gúnyos ízű szóból, melyet kieszelője az önmaga szerény viszonyainak csodálatától eltelt, jámbor, érzelgős, falusi ember megjelölésére használt, honfitársunk, Hevesi Lajos alkotta a stíluselnevezést. Állandóan használta e szót az 1815-től 1848-ig terjedő idő művészetének megjelölésére a "Neue Freie Presse"-be írt cikkeiben és könyveiben is. ma már az egész német irodalom elfogadta és széltében-hosszában alkalmazza e kifejezést, mellyel már nemcsak mi élünk, kik mindig engedelmes követői voltunka német kultúrának, hanem még a franciák is ismerni, sőt használni is kezdik azt."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

5 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!