MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
A művészi ipartól az ipari művészetig

: A művészi ipartól az ipari művészetig

Kiadás:

h. n., 1979

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Iparművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

142 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631306283

tartalom:

„Az 1885-ben alapított Művészi Ipar volt a modern iparművészet első hazai orgánuma, az Ipari Művészet pedig a szakma lapja egészen a közelmúltig. (1976-ban váltotta fel az Ipari Forma.)
A két folyóiratot kilencven esztendő választja el egymástól. A címekben tükröződő két fogalmat pedig egy kisebb forradalom, amelyet a művészet funkcióváltozásának mond a tudomány. egyszerűbben és érthetőbben: az elmúlt évszázadban a tárgyformálás a korábbinál egyre nagyobb teret kapott, miközben – tartalma módosulásával – jellege és szerepe is alapvetően megváltozott.
Könyvem ezzel az átalakulással foglalkozik. Nem ad eseménytörténetet, nem ismerteti az iparművészeti kiállításokat, nem sorolja fel a művészeket és a műveket, nem csoportosítja műfajok szerint a tárgyi emlékeket, nem ír le stílusfejlődést. Nem monográfia tehát. Csupán egyetlen problémára irányítja – igyekszik ráirányítani – a figyelmet: a szemlélet átalakulására, amelynek során a tervezés elvesztette pusztán esztétikai és így akaratlanul is esztéticizmusba torkolló értelmezését. Mert szerencsére a magyar iparművészet is eljutott a társadalmi igényeket summázó és az ipari előállításon alapuló design szükségességének felismeréséig."
A modern magyar iparművészetet bemutató tanulmánykötetet 159 fekete-fehér fénykép illusztrálja.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!