MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
A szabás-varrás ABC-je

A szabás-varrás ABC-je

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Yota Szabadidő Kft.

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Háztartás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

154 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ha szabás-varrással foglalkozunk, meg kell tanulnunk és meg kell szoknunk a pontosságot. Ezért az apró részletmunkák alapos ismerete is szükséges. Arra kérem a tanulni vágyó Olvasót, ne tekintse feleslegesnek a sok magyarázatot, minden utasításnak, öltésnek oka, értelme van. Akik ismeretek nélkül fognak egy-egy ruhadarab megvarrásához, gyakran mellőzik a pontos kimérést, fércelést, stb. Így nemcsak a végeredmény nem ad kárpótlást a munkába fektetett fáradozásért, de a varrás ideje alatt feleslegesen sokat vesződnek, mert nem tudnak a szövettel bánni. Ne felejtsük el: mi nem merev anyaggal dolgozunk, mint a kőműves vagy a lakatos, akinek téglája, lemeze ott marad, ahová teszi. A textil rugalmas, néha nyúlós anyag, amelynek mi magunk adjuk meg a végleges alakot. A célszerű kidolgozás azt is jelenti, hogy a munkafolyamat alatt kell összemenni, vagy ahol szükséges, kinyúlni a szövetnek. Jó formáját, szép vonalát így tartja meg a ruha viselése közben is. Ezt az eredményt pedig csak szorgalmunkkal, figyelmünkkel és kitartásunkkal érhetjük el. Egy kis művészet is van a szabás-varrásban, s akik lelkesedéssel végzik a munkájukat, feltétlenül szépet alkotnak. Az itt közrebocsátott szabásmintákat igyekeztem minél jobban egyszerűsíteni, és a lehető legszemléltetőbb módon bemutatni, hogy szinte magyarázat nélkül is mindenki megértse. Ezekből az alaprajzokból indul ki minden más, a legbonyolultabb szabásminta is. Azokat e kis mű keretén belül nem tárgyalhatjuk, a kezdőket túlságosan megterhelné. A könyvben található modellek kiválasztását nem az újdonságok keresése, hanem a tanulás menete diktálta. Általában jól használhatók, célszerűek, csinosak és állandó típusai az örökké változó, de önmagát folyton ismétlő, bolondos kedvű divatnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!