MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
Férfiruha szabás-varrás ismeret

, : Férfiruha szabás-varrás ismeret

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

440 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631055531

tartalom:

"A varrás olyan művelet, amellyel egyes különálló kelmedarabokat fonallal összeerősítünk. Célja: ruha vagy egyéb használati tárgy készítése szövetből. A varrás technikája lépésről lépésre együtt fejlődött a civilizációval. Az első öltés valószínűleg az első ruha készítésekor keletkezett. Ez a ruha csupán szőrmés állati bőrből volt ugyan, de valami módon mégis össze kellett erősíteni. Fonal gyanánt növényi rostot, állati belet vagy keskenyre hasított bőrcsíkot használtak. Ezt a kezdetleges fonalfélét halszálkára vagy tüskére kötözték, mert ezzel a tű alakú szerszámmal lyukat fúrtak a bőrön és azon fűzték át a fonalat. Ebben az időben kizárólag a nők feladata volt a ruhakészítés. A ruha anyagának változásával természetesen fejlődésen ment át annak feldolgozási módja is: finomodott, bonyolultabbá vált. Kialakultak a különböző öltözetdarabok, tehát a ruhakészítés módjai is megszaporodtak. A bőrruhát a szövetből készült kendőruhák váltották fel és az igények növekedésével az ember a varráshoz használt eszközök tökéletesítésére törekedett. Ezzel egyidejűleg természetesen javult a varrás minősége és szebb lett a külseje is. Az egyszerű összeerősítő öltéseken kívül díszesebb bonyolultabb öltéseket is kezdtek használni." Részlet az első fejezetből

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!