MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
Hímzés mintalapok. Népi hímzések a lakásban

Hímzés mintalapok. Népi hímzések a lakásban

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Népművelési Propaganda Iroda

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Iparművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

52 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635620985

tartalom:

"Korunk egyik sokat vitatott problémája a mai ember közvetlen környezetének korszerű kialakítása. Találkozunk olyan törekvésekkel, amelyek a kor és célszerűség nevében teljesen száműznék a lakásból a fonalas munkákat. Ez a nézet hibás, de ugyanilyen a másik véglet is; a tarkábbnál tarkább szőnyeggel, falvédővel, hímzett párnával, horgolt terítővel, emléktárgyakkal, fodros hengerpárnákkal - egyszóval - "kézimunkával" zsúfolt lakás. Az ízléses, színében, mintázatában finom hatású hímzéseknek helye van a mai lakásban. A hagyomány népi hímzéseket korszerű formában alkalmazó, ízléses falvédők, terítők, párnák, uzsonnázókészletek beillenek bármilyen korszerű ízléssel berendezett otthonba. Mintagyűjteményünk célja, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik szeretnék otthonukat népi hímzéssel díszíteni. A hímzésminták ismertetésénél nem törekedtünk teljességre. A tervek a mellékelt mintalapokon találhatók. Bár a közreadott hímzésminták csak egy kis részét ölelik fel egy-egy tájegység mintakincsének, a jellegzetes motívumok, a színezés, az öltéstechnika segítenek eligazodni. A különböző tájegységek mintaelemeit, öltéstechnikáját, színezését ne keverjük. Ehhez a felsorolt szakirodalom segítséget nyújt. A bemutatott példák pedig számos ötletet adnak arra, hogy az alapszínt és a színezést ízlésüknek megfelelően választhassák ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!