MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
Székely varrottas minták

, : Székely varrottas minták

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Minerva Irodalmi és Nyomdai Műintézet

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Népművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

36 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Gyűjteményünkben olyan művészi értékű, ősi mintakincset adunk közre, amely több évszázad távlatából ragyog eredeti szépségében. A minták tulajdonosai, őrzői és ápolói a jugoszláviai Voilo-vica (Hertelend falva) lakói. Őseik művészete egykor a Székelyföldön termett. Majd amikor a XVIII. század végén - a székelyek tömeges Bukovinába településekor - elődeik elhagyták szülőföldjüket, magukkal vitték mintáikat is. Több mint száz éven át Bukovinában szállt anyáról leányra a régi minta. Változtatás, módosítás nem érinthette ezeket a díszítőelemeket, hiszen az idegenben élő zárt közösség féltően vigyázott mindenre, amit szüleitől örökölt. A bukovinai székelyek egy csoportja 1883-ban települt jelenlegi lakóhelyére, Voilovicára (Hertelendfalvára), ahol a késői utódok ma is hűségesen őrzik eleik eredeti mintakincsét, amelyhez fogható ma már keletkezési helyén sem található. Kiadványunkkal e kis közösség által megőrzött ősi mintákat tesszük közkinccsé. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a népművészetet kedvelő kézimunkázó nők ugyanolyan örömmel fogadják a páratlan szépségű mintákat, mint amilyen szeretettel mi azokat útjukra bocsátjuk."

leírás:

Minták karton tokban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!