ORVOSI / Egészségügy kategória termékei
Egész-ség. (Tanulmánykötet)

: Egész-ség. (Tanulmánykötet)

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Nemzeti Egészségvédelmi Intézet

Kategóriák:

Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

262 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637136266

tartalom:

E könyv szerzője több mint negyven éve gyakorló orvos. Betegek ezreit hallgatta, vizsgálta, kopogtatta végig s világította át nemcsak a mellkasukat, hanem az életüket is. Talán egy kisebb várost is benépesíthetnének, akiket meggyógyított, vagy akik az ő munkája révén kaptak enyhületet s haladékot az időtől. Voltak, akik csak odasodródtak elé védtelenül, voltak, akik úgy kapaszkodtak belé, mint árvízi szalmaszálba. Mások egyszerűen csak a betegségük ellenfelének tekintették, s ettől biztonságban érezték magukat a közelében, akárha köldökzsinór kötötte volna őket hozzá. Akadtak persze öngyötrők, türelmetlenek, segítségre váró agresszívek, akik a világgal kirobbantott egyszemélyes háborújukat vele, az orvossal folytatták tovább. Saját tapasztalatomból mondhatom, hogy Levendel sose tért ki az ilyen célt tévesztett hadviselők elől: időnként még a bűnbak, s a kárhoztatható szerepét is vállalta, ha ezzel közelebb férkőzhetett a beteg és a betegség összegabalyodott történetéhez. Orvos létére sose akart a fehér köpeny megbabonázottja lenni. Gyógyítás közben is tudott úgy viselkedni, mintha együtt utazna épp a beteggel, s csupáncsak társalognának. Vagy mintha közös bevetésre indulnának és a továbbiakban már szavak nélkül is érteniük kell egymást. Közvetlenség, humor, elfogultság, drámai szikrázások s önfeláldozó öröm egyformán belejátszottak abba a napról napra, sőt pillanatról pillantra változó magatartásba, amelyet kilúgozott szóval: orvosi szerepvállalásnak, szerepjátszásnak nevez a szakirodalom.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!