TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A forradalmak kora (1789-1848)

: A forradalmak kora (1789-1848)

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

372 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630932407

tartalom:

A szerző "kettős forradalom" korának nevezi a művében áttekintett félévszázadot, s ezzel meg is fogalmazta a könyv alapgondolatát: egységes folyamatnak tekinti a francia forradalmat (s az ezt követő többi polgári forradalmat) és az egyidejűleg végbemenő angol ipari forradalmat. A legnagyobb átalakulás volt ez az emberiség történetében a tűz hasznosítása és a földművelés kezdetei, azaz a civilizáció kialakulása óta. A szerző nem eseménytörténetet ír, hanem ezt az átalakulást kíséri végig - könyve első részében folyamatában, a másodikban pedig eredményeiben - rendkívül izgalmas és eredeti módon, mégis szigorúan tudományos módszerrel, a gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális élet minden lényeges területén.Előszeretettel vizsgálja a hétköznapi életnek azokat az "apró" mozzanatait, amelyek a legtöbbször hiányoznak a nagy történelmi munkákból is, pedig - ezúttal is meggyőződhetünk róla - rendkívül lényegesek a történelmi folyamat megértésében. A műből, mint ahogy magából a leírt XIX. század eleji átalakulásból is, fokozatosan kerekedik ki a modern európai élet képe, amely éppen napjainkban kezd technikailag és társadalmilag is "múlttá" változni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!