TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A hadművészet középkori és újkori klasszikusai

A hadművészet középkori és újkori klasszikusai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

688 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633260043

tartalom:

"A szerkesztők megkísérelték, hogy e sokrétű, bonyolult, egymástól lényegesen eltérő, tendenciákban gazdag kor hadművészete és hadtudománya valamennyi áramlatának és ezek képviselőinek helyet szorítsanak az antológiában. Ez az oka annak, hogy számos jelentős szerző munkája - mint Santa Cruz, Folard vagy Roon - nem került bele a kötetbe. Ezzel szemben két, a fentieknél jelesebb, és hatásaiban is fontosabb katonai író: Zrínyi Miklós és Carl von Clausewitz munkássága azért maradt ki, mert az ő életművük külön kötetet kapott a Hadtudomány klasszikusai című sorozatban. A szemelvények válogatásakor az elsődleges szempont az volt, hogy olyan számottevő vagy a korszakot jellemző szerző munkásságából adjunk ízelítőt, akiknek művei még nem jelentek meg magyar nyelven. Ettől az elvtől csak akkor térünk el, amikor olyan lényeges, a katonai és a politikai irodalom fejlődésére meghatározó módon ható író, mint a firenzei Machiavelli: Fejedelem című munkája katonai vonatkozású fejezeteit közöljük, vagy Thury József Török történetírók című kitűnő, máig is nélkülözhetetlen forráskiadványából veszünk át két jellemző szemelvényt. Célunk, ismételjük, a hadtudományi irodalom áramlatainak és ezek kiemelkedő vagy jellegzetes képviselőinek munkásságán keresztül a kor hadművészetének az ábrázolása. A bőséges anyag szigorú szelektálásra kényszerített bennünket. Mivel arra törekedtünk, hogy a kortárs vagy közel egykorú irodalom tükrében a hadművészet fejlődésének fő irányvonalait ismertessük; ez, szándékunktól függetlenül, óhatatlanul bizonyos Európa-centrizmushoz vezetett. A hadművészet fejlődésének fő vonalát, mint ismeretes, az európai képezte, ezért, bármily sajnálatos is ez számunkra, nem biztosíthattunk helyet az afrikai, az ázsiai és az amerikai népek katonai irodalmának. Így a fő tendenciáktól eltérő áramlatokat csupán az oszmán-török katonai írók és bizonyos vonatkozásokban a bizánci szerzők képviselik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!