TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A lengyel paraszt Európában és Amerikában 3. kötet

, : A lengyel paraszt Európában és Amerikában 3. kötet

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalom és Történet

Terjedelem:

289 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639494267

tartalom:

˝A magyar könyvkiadás nagy adósságot törleszt, amikor megkezdi William Isaac Thomas és Florian Znaniecki monumentális, hatkötetes klasszikus szociológiai művének kiadását. Érdekes véletlen, hogy Thomas Magyarországon kapta az ihletet a Lengyel Paraszt megírásához. 1896-ban európai körutat tett, amelyről később ezt írta: ˝... fölkerestem Budapesten egy kiállítást, amelynek sok paraszt látogatója volt. Csoportjaikat nézegetve azt mondtam magamban: 'Nagyon érdekes lenne föltérképezni egy európai népcsoportot, amelyből sokan vándoroltak ki, majd megvizsgálni őket Amerikában, hogyan viselkednek ott, és mennyiben befolyásolják viselkedésüket óhazabeli viszonyaik és otthonról hozott szokásaik.' Ekkor merült föl bennem a Lengyel Paraszt gondolata...˝ Praktikus okokból nem a magyarokat, hanem a lengyeleket választotta vizsgálata tárgyául, ugyanis ekkortájt Varsó és Lódz után Chicago volt a harmadik legnagyobb ˝lengyel˝ város...˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!