TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A Medici-ház tündöklése és bukása

: A Medici-ház tündöklése és bukása

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

365 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633460174

tartalom:

"Christopher Hibbertről az angol kritika mint a "legkitűnőbb írói tulajdonságokkal rendelkező" történészró1 ír, az egyik legnépszerűbb angol lap az életrajzírók nagymesterének nevezte. Ma egyike a legolvasottabb történetíróknak, számos nyelven, nagy példányszámban megjelenő munkáit elmélyült kutatás, regényírót megszégyenítő olvasmányosság jellemzi. Az olasz, mi több, az európai történelmet alakító családok közül a Medici-dinasztia a legkivételesebbek közé tartozik. A Firenzétől északra fekvő Mugello faluban megszedve magukat, a városba költözvén kereskedelmi tevékenységbó1, majd bankügyletekből dúsgazdaggá lettek. Ardigo már a kézművesek főcéhmestere, a család politikai hatalmát azonban Idősebb Cosimo alapozta meg, egyike a történelem legérdekesebb figuráinak. Minden cím nélkül volt három évtizeden át teljhatalmú ura Firenzének, hatalma szinte egész Toscanára, sőt a vetélytárs Pisára is kiterjedt; unokája, a művészpártoló, maga is művészkedő Lorenzo, akit a "Nagyszerű" melléknévvel tiszteltek meg a kortársak, pedig már "a kor politikai mérlegének nyelve". A család sorsa, a Medici-hercegeké, pápáké elválaszthatatlanul egybefonódott Firenze történetének legragyogóbb időszakával. A család történetének hasonlíthatatlan regénye, politikai intrikák, vallási, művészi és tudományos drámák, emberi viszályok szövevénye, amelynek hátterében - Hibbert könyvében éppúgy, mint a valóságban - zajlik a reneszánsz Firenze mindennapi élete. A hosszú időn át virágzó textilipar, a bankügyletek világából aztán a koldusok és szerzetesek lakta, omladozó házakkal és üres telkekkel árválkodó, immár a történelem útszélére került Firenzébe érkezünk. A büszke, független város az utolsó - az elődök gyatra karikatúrájának számító - Mediciek napjaira odáig csúszik, hogy az európai nagyhatalmak az utolsó uralkodó nagyherceg megkérdezése nélkül a Toscanai Nagyhercegséget egyszerűen a Lotaringiai-háznak adják. Hibbert lebilincselő, regényesen izgalmas családtörténete eleven képet ad az európai történelem egyik legérdekesebb korszakáról, a ragyogás és hanyatlás főszereplőiről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!