TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A normannok. Mítosz és valóság

: A normannok. Mítosz és valóság

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633892597

tartalom:

"A normannok históriája Európa régmúltjának egyik legnagyszerűbb és leghatásosabb történeteként maradt fenn. 1066-ban, a hastingsi csatában egyetlen véres nap alatt győzedelmeskedő normannok a brit szigeten új királyi dinasztiát, arisztokráciát, egyházat, új művészetet, építészetet és nyelvet honosítottak még. Itáliában a kezdetekben nincstelen normann kereskedők kicsiny csoportjai gazdag, népes és stratégiailag fontos területeket nyertek el, továbbá a latin, a görög és az arab civilizáció elemeit ötvöző kultúrát virágoztattak fel. Amióta csak történészeik a normannok vívmányainak dicséretet kezdték zengeni, a legszélesebb körben elfogadottá vált az a feltételezés, hogy hőstetteiket egységes terv szerint, az önálló normann faj kiválóságának köszönhetően vitték végbe. Davis lenyűgöző históriai nyomozómunkája a feltételezés mögötti mítoszt kutatja: Bemutatja hogyan születik történelem aranyszájú krónikások szavai nyomán, illetve hogyan befolyásolja az emberek életét és az események menetét a közkeletű mítosz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!