TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A Pitesti szigetcsoport

: A Pitesti szigetcsoport

Fordító:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Héttorony Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

94 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637855262

tartalom:

˝Romániában 1949-1952 között M.A.I. (magyarul: Á.V.H.) szigetcsoport néven üzemelt a borzalmak laboratóriuma. Kevesen tudják, hogy a román Gulág-szigetcsoporton az iszonyatnak egy olyan szigete is létezett, amelynek nincs párja a kommunista börtönvilág földrajzában. (...) Senkinek sem szabad megfeledkeznie arról, hogy ezekben az időkben a borzalom szigetvilágának az egyik legszörnyűségesebb szigetén a legkegyetlenebb dolgokat követték el az ember ellen. Ennek a szárazföldi szigetnek, ahol mindez megtörténhetett Pitesti volt a neve. (...) Lennie kellett volna valakinek, aki az igazság elferdítése nélkül megmagyarázza, hogy a szenvedés egy bizonyos fokán túl az ember megszűnik embernek lenni, és akármit is tenne azután, már csak emberi tulajdonságok nélküli áldozat marad. Az embertelenség ilyen határeseténél az ítélkezés még a legkegyetlenebb hóhérral is tehetetlen. (...) Erről a tehetetlenségről, 1949-1952 Romániájáról, a Román Kommunista Pártba és a mindenkori Securitate legfelsőbb köreibe beépülő vasgárdisták viselt dolgairól szól Virgil Ierunca dokumentumkötete.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!