TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A Prágai Tavasz ...és ősz

: A Prágai Tavasz ...és ősz

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Vita Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Európa Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hazánk Európa

Terjedelem:

242 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635211929

tartalom:

"Amikor a KB elnöksége 1968. augusztus 20-i ülésén, közvetlenül éjfél előtt hirtelen Cernik kért szót - akit előtte telefonhoz hívtak -, és bejelentette, hogy Dzúr honvédelmi miniszter hívatta és közölte vele: a szovjet haderő, a Varsói Szerződés négy további tagállamának haderőivel együtt átlépte Csehszlovákia határait, első érzéseim, melyeket tudatom nem bírt ellenőrizni, leginkább ahhoz a sokkhoz hasonlítottak, melyet évekkel azelőtt egy autóütközésnél éltem át. Fejemben valami abszurd film pergett, amelyen a háború végének képei, a barikádok, tankok, sebesültek és halottak képei a hozzám legközelebb állók arcával keveredtek, egy dél-csehországi tájképpel, meg a moszkvai egyetem rémes épületének képével - s mindez abból a világos érzésből táplálkozott, hogy ez az én életem, az én kommunista életem végső veresége."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!