TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A világtörténelem nagy csatái. Szalamisztól Sínaiig

A világtörténelem nagy csatái. Szalamisztól Sínaiig

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631352390

tartalom:

"A világtörténelem fontos, meghatározó eseményei a háborúk, ezek menetét pedig általában a csaták döntik el. A kötet ebből a sajátságos szemszögből - a csaták lefolyása felől - szemléli a történelmet, amikor 24 fejezetében ugyanennyi fontos katonai összeütközést ír le a szalamiszi csatától kezdve a középkori Anglia sorsát eldöntő hastingsi csatán" át Waterlooig, Sedanig, Sztálingrádig és a Sínai-félszigetért vívott ütközetig. E könyvnek nem az a célja, hogy a világtörténelem legfontosabb csatáit mind bemutassa. Minden ilyesfajta kiadvány bizonyos mértékben a szerkesztők önkényes döntését tükrözi. Akárki lapozza fel a tartalomjegyzéket, talál majd olyan csatát, amit feltétlenül meg lehetett volna említeni, vagy ami számára lényegtelennek tűnik. A szerkesztők a jelen munkában arra törekedtek, hogy minden korból, valamint a szárazföld, tenger és levegő dimenzióiból egyaránt mutassanak be ütközeteket, melyekben - összes különbözőségük ellenére - egy közös vonás mindenképpen napfényre kerül: a csatában néhány órára vagy napra összesűrítve megfigyelhető az adott korszak harcmodora, ez pedig az ellenfelek társadalmi rendjét tükrözi. A legkitűnőbb szakemberek által leírt eseményekből nemcsak fontos hadtörténeti tények derülnek ki, hanem árnyaltabb képet kaphatunk a történelem menetéről is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!