TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Az arab országok története a XIX-XX. században

: Az arab országok története a XIX-XX. században

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Eötvös József Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

180 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639024168

tartalom:

"Mekka felé leborulva imádkozó tömegek, "fekete arany", terrorizmus... Csak és kizárólag ez jelentené az arab országok legújabbkori történetét, amint az szinte meggyökeresedett a köztudatban? J. Nagy László szegedi egyetemi tanár, az arab országok történetének s a nemzetközi kapcsolatrendszerben elfoglalt helyének a kutatója és oktatója ezekre a kérdésekre ad választ könyvében. Legtöbbször csupán epizódként, címszószerűen ismert események mögé tekint be, s mutatja be azt a történelmi korszakot, amely Napóleon egyiptomi hadjáratával kezdődött és a was-hingtoni izraeli-palesztin kézfogással fejeződött be. Megelevenedik előttünk az a szívós küzdelem, amelyet e térség népei folytattak a nemzeti emancipációért, s azért, hogy civilizációs sajátosságukat megőrizve modernizálódjanak és autonóm módon találják meg helyüket a világban. Segíti-e ebben Őket a kőolaj? Vagy bősége inkább átok, háborúk okozója? Miért e térségben ilyen szélsőséges az egyébként elveiben toleráns iszlám? Miért terjedtek el a terrorista cselekedetek a Közel-Keleten? S vajon csak gengszterizmusról van szó és semmi köze az Európában annyira tisztelt és felmagasztalt, a szabadságért, a nemzeti felszabadulásért folytatott küzdelemhez? Megannyi kérdés, amelyre a válasz csak a történések okainak árnyalt - sztereotípiáktól és előítéletektől mentes - megközelítésben lelhető fel. Az arab térség mozgalmas világ, nagyhatalmi érdekek földrajzi-stratégiai metszéspontján található. S talán ez teszi izgalmassá, örökké kérdéseket felvetővé is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!