TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Az utolsó pogány. Hitehagyott Julianus és az ókori világ halála

: Az utolsó pogány. Hitehagyott Julianus és az ókori világ halála

Fordító:

Kiadás:

Debrecen, 2007

Kiadó:

Hajja & Fiai Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Vallás vegyes

Terjedelem:

239 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789637054457

tartalom:

Julianus császárnak (Flavius Claudius Julianus, 332-363) a perzsiai harcmezőn 363-ban bekövetkezett halála az idők folyamán a pogányság végromlásának a szimbólumává vált. A történetírásban csak „hitehagyottként” becsmérelt ifjú filozófus-harcos jelentette az utolsó és kétségkívül legsúlyosabb fenyegetést a kereszténység számára. Az utolsó pogány a véreskezű Constantinus-dinasztia egyetlen túlélőjének a politikai pályafutását mutatja be. Nyomon kíséri főhősét keresztény szellemiségű, arisztokratikus neveltetésétől a pogány kultuszokba való bevezetésén át küldetésként megélt célkitűzéséig, mellyel a pogányságot akarta a Római Birodalom uralkodó vallási áramlatává tenni.
A történetírással és újságírással foglalkozó Adrian Murdoch Skóciában kezdte, majd Oxfordban, a The Queen's College-ban folytatta tanulmányait. A Herald olvasói rendszeresen találkozhatnak írásaival a lap hasábjain. Eddig publikált munkái a rómaiak germániai tartózkodását mutatják be, emellett a Római Birodalom hanyatlásáról szóló szöveggyűjtemény társfordítójaként is találkozhatunk a nevével. Jelenleg a Róma legsúlyosabb veresége: vérfürdő a teutoburgi erdőben című monográfiáján dolgozik.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!