TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Cavour

: Cavour

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Életek és korok

Terjedelem:

304 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

96341793

tartalom:

A múlt század Európa-szerte kibontakozó nemzeti mozgalmainak leglátványosabb eredménye a kis államokra szétdarabolt itáliai félsziget átalakulása egységes olasz királysággá. Ennek a korábban utópiának tűnő célkitűzésnek megvalósításában döntő szerepe volt egy kivételes képességű államférfi eltökélt akaratának, szívós energiájának, éleslátó, rugalmas politikájának. A szerző, aki több évtizede foglalkozik az olasz risorgimento korával és ennek magyar vonatkozásaival, végigkíséri könyvében Camillo Benso di Cavour rövid, rendkívüli pályafutását, a kilátástalannak tűnő indulástól a győzelemig. Cavour céltudatos politikai vonalvezetésével Piemontot az itáliai félsziget többi részének irányt mutató mintaállamává, a nemzeti függetlenségi és egységmozgalom bázisává tette: képessé, hogy szembeszegüljön a nagyhatalmi abszolutizmus szorító befolyásával. Később, a nemzetközi hatalmi érdekek bonyolult játszmájába bekapcsolódva, külső támogatást biztosított egész Itália sorsát megváltoztató, merész tervei végrehajtásához. Cavour körül felvonulnak a könyvben a korabeli európai és itáliai közélet kiemelkedő alakjai, III. Napoleon császártól IX. Pius pápáig, Palmerston angol miniszterelnöktől Kossuthig és Klapkáig, Mazzinitől Garibaldiig.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!