TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Forró béke - hidegháború. A diplomáciai kapcsolatok története 1945-1956.

: Forró béke - hidegháború. A diplomáciai kapcsolatok története 1945-1956.

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

382 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630914204

tartalom:

"Kende István "Forró béke - hidegháború" című, 1970-ben megjelent diplomáciatörténetének újabb, átdolgozott és bővített kiadása ez a könyv. Az első megjelenés óta egyes törekvések, tendenciák világosabban kirajzolódtak, újabb adatok váltak ismertté, a világszerte népszerű, gyarapodó memoárirodalom pedig személyes közelségbe hozta, egyéni látásmódok fénytörésébe állította az elmúlt több mint három évtized politikai eseményeit. A szerző az újabb kiadásban igyekezett mindezek eredményeit feldolgozni, az általa nyújtott képet árnyaltabbá tenni. Könyve ugyanakkor alapelveit, szerkezetét tekintve ugyanolyan maradt: az imperialista és a szocialista erők világméretű harcának meghatározottságában vetíti elénk az eseményeket, világítja meg azok összefüggéseit. Külön-külön is nyomon követi az olyan bonyolult kérdések alakulását, mint amilyen a német kérdés; az indokínai, az indonéziai és a koreai háborúk diplomáciai eseményei; a kínai forradalom nemzetközi összefüggései; a szocialista országok fontos nemzetközi szervezeteinek, valamint az imperialista katonai-politikai csoportosulásoknak a kialakulása. A jobb eligazodást az eseményekben a részletes kronológia, betűrendes tartalmi mutató, bibliográfia, térképek és táblázatok is segítik."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!