TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Moldva leírása

: Moldva leírása

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1973

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Balkán

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Dimitrie Cantemir, aki a főleg karddal hadakozó kortársához, II. Rákóczi Ferenchez hasonlóan maga is "bujdosó fejedelem", ismerte a moldvai krónikairodalmat, s bizonyos értelemben annak folytatója is. Művei azonban magasan túlszárnyalják a krónikások színvonalát. A szerző széles körű műveltsége, a keleti és nyugati civilizáció alapelveit átfogó szellemi horizontja, filozófiai emelkedettsége és módszertani felkészültsége műveit a tudományos történetírás régióiba emeli. A szellemi alkotás több területét felölelő összes művei alapján Cantemir az európai humanizmus késői hajtásának kiemelkedő nagyságú képviselője. A tudós és humanista Dimitrie Cantemir alkotásainak jelentősége túlnőtt országa határán. Nem csoda, ha születésének háromszázadik s halálának kétszázötvenedik évfordulóját az UNESCO égisze alatt ünneplik meg ebben az évben a szellemi nagyság iránt érzékeny lelkű emberek.˝

leírás:

Ceruzával aláhúzogatva, belejegyzetelve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!