TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Nagy Károly

: Nagy Károly

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p., 8 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632811100

tartalom:

Nagy Károly császár alakját sok évszázadon át legendák övezték, mély tisztelet vette körül, királyok, császárok ősüknek és példaképüknek tekintették. Valóban ő a középkor korai szakaszának legkiemelkedőbb uralkodója. Vissza akarta állítani a római birodalmat, és sikerült is elérnie, hogy Nyugat-és Közép-Európa nagy része az ő jogara alatt egyesült. Hódításainak nyomán 800-ban császárrá koronázták Rómában. Az uralma alatt álló területeken mindenütt terjesztette - erőszakkal is - a keresztény vallást, és elősegítette az új, feudális rend kifejlődését. Sokat tett a tudományok és művészetek ápolásáért, az ókori kulturális eredmények megőrzéséért és az új társadalmi rend érdekében való felhasználásért. A nyugat-európai államok azokon az alapokon fejlődtek tovább, amelyeket az ő korában fektettek le.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!