TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Napjaink százhúsz háborúja 1945-1976

: Napjaink százhúsz háborúja 1945-1976

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A második világháború utáni békeévekben - 32 év alatt - 71 ország területén, 84 ország fegyveres erőinek részvételével 120 háború zajlott. De a nemzetközi erőviszonyok változása, a szocialista világrend kialakulása és megerősödése lehetővé tette egy beláthatatlan következményű harmadik világháború elkerülését. A szerző kutatásainak tárgya ez a sajátos helyzet: vizsgálódásának eredményeit, cikkei és előadásai alapján, már régen idézi a nemzetközi szakirodalom. Ez a mű ezeknek a kutatásoknak főbb adatait és következtetéseit tartalmazza, számos ábrával és táblázattal alátámasztva. Nem az egyes háborúkat elemzi, hanem a háborúk általános trendjét, és bebizonyítja, hogy a második világháborút követő új helyzetben a háborúk jellege alapvetően megváltozott. Kimutatja, hogy azok az okok, amelyek az enyhülés tendendiáját erősítették, a háborúk általános lefolyását is jótékonyan befolyásolták.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!