TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Népesedés és történelem

: Népesedés és történelem

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Ahogy a történelemtudományban az érdeklődés a politikai események története mellett egyre inkább a gazdaság, a társadalom és általában az „egyszerű ember”, vagyis a néptömegek története felé fordult, úgy fejlődött ki a népesség történetének a kutatása. A társadalom egésze számára nyilvánvalóan fontosabb volt egy új gazdálkodási módszer bevezetése vagy egy pusztító pestisjárvány, mint az, hogy új uralkodó dinasztia lépett a régi helyére.
Ugyanakkor a demográfiában is a történeti folyamatokra fordult a figyelem, mert a népesedési folyamatoknak, a halálozás csökkenésének, a születésszám alakulásának törvényszerűségeit a ma végbemenő jelenségek megfigyelése mellett a múltbeli folyamatok összefüggéseinek feltárásával látták felderíthetőnek.
A történeti demográfiai kutatások iránti megnövekedett érdeklődés egyik központja a Cambridgei Népesség és Társadalom Történeti Intézet, amelyben e könyv szerzője is dolgozik. Az intézet kutatói elsősorban az angol népességtörténet feltárásában, különösen a születések és halálozások alakulásának kutatásában értek el új tudományos eredményeket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!