TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Spanyolország története

: Spanyolország története

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Egyetemes történelem Spanyolország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

338 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

„Az algecirasi ütközet után, amely Spanyolországot az arabok kezére adta, nem találták többé még nyomait sem Roderiknek, a legyőzött gót királynak – írják a krónikások.
A muzulmánok – írja Ibn-el-Athir – megtalálták fehér lovát egy mocsárban, aranybrokát-, rubin- és smaragdékes nyergével. Megtalálták aranykelméből készült, gyöngyökkel és rubinokkal díszített kabátját is...
... és megtalálták, kissé odébb a mocsárban, egyik ezüst szattyáncsizmáját. De nem találták sehol a király holttestét, akár a csatában esett légyen el, akár saját emberei ölték meg. Ha pedig sikerült talán elmenekülnie, olyan alaposan tűnt s rejtőzött el üldözői elől, hogy soha többé nem hallott senki sem beszélni róla...
Ime ez volt minden, ami a muzulmánok emlékezetében megmaradt ama nagy esemény után, amely hatalmukba adott egy királyságot s benne Nyugat-Európa kapuit: egy király, aki nyomtalanul eltűnt a sűrű, átláthatatlan éjszakában és egy összeomlott birodalom. Mindennek emlékeként pedig egy ezüstszattyán csizma, egy csataló, egy smaragdos és rubintos nyereg s egy drágaköves, gyöngyös, aranyos kabát.
Az a gond, amellyel az arab krónikások egyenként sorraveszik ezeket a drága ereklyéket, mutatja, mennyire meglepetten s megrendülten csodálták a gót királyokat s udvaruk ragyogását.”

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!