TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Szabadkőművesek

: Szabadkőművesek

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

Saxum Kiadó Bt.

Kategóriák:

Egyetemes történelem Titkos társaságok

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789632480053

tartalom:

"A modern kori szabadkőművesség megalapítása 1717-re tehető, amikor négy - vagy több - páholy tagjai összegyűltek a londoni "Almafához" címzett fogadóban, és úgy döntöttek, létrehozzák a Nagypáholyt (Grand Lodge of England). Megegyeztek abban, hogy újra találkoznak: Keresztelő Szent János napján, június 24-én a "Lúdhoz és rostélyhoz" címzett fogadóban lakomát csaptak, és tagjaik sorából megválasztották a nagymestert. A szabadkőművességet több országban betiltották, máshol viszont remekül működik a mai napig. A szövetség tagjai jelentékeny szerepet játszottak fontos történelmi eseményekben, így a francia forradalomban és az Amerikai Egyesült Államok alapításában is. A szabadkőművesek arról híresek, hogy mindig készek segítő kezet nyújtani társaiknak tekintet nélkül azok társadalmi osztályára, bőrszínére, vallási meggyőződésére, és az általuk mértékadónak tartott szabadkőműves hagyományokra"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!