TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Századunk bűnösei... [Reprint]

: Századunk bűnösei... [Reprint]

Fordító:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Marjay Frigyes k. n.

Kategóriák:

Egyetemes történelem Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

332 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝A szerző, Henri Pozzi által említett, netalántán értékelt politikusok esetében figyelembe kell venni az időszakot, amelyben könyvét írta, illetve megjelentette. Századunk 30-as éveinek elején ugyanis, a későbbiek során megdicsőült, vagy bűnösökké züllött második világháborús politikusok még pályájuk kezdetén, esetleg közepén álltak, s így még nem lehetett tudni róluk, mivé teszi őket az idő: személyiségbeli adottságaik és a körülmények. Nem csoda tehát, hogy az akkor még csak tendenciákat regisztrálható Pozzi és a mi értékeléseink a szóban forgó figurákról igencsak eltérőek lehetnek. Szerzőnket tehát nem az ezekre vonatkozó esetleges tévedései, hanem az igazmondás igénye, a tényekhez való rendíthetetlen ragaszkodás és egyéb, általa vallott humanisztikus értékek alapján célszerű megítélni. Nem elhanyagolható körülmény az sem, hogy a bőséges adatokkal alátámasztott koncepcióját bátorsága volt előadni olyan körülmények között, olyan országban és időszakban, ahol és amikor úgyszólván minden tényező a politikai téveszmék és tények hamis előadásában és fenntartásában volt érdekelt. Őszintén reméljük, hogy e helyzet fokozatos megváltoztatásában Pozzinak is komoly szerepe lehet és lesz is.˝

leírás:

Marjay Frigyes által 1936-ban Budapesten kiadott mű reprintje.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!