TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Szent Ágoston

: Szent Ágoston

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Életek és művek

Terjedelem:

950 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630774887

tartalom:

"Serge Lancel hálás-hálátlan feladatra vállalkozott, amikor Szent Ágostonról írt monográfiát. Könyvének hőse minden értelemben kalandos életutat járt be: a Róma által legyőzött Karthágó környékén (a mai Tunézia területén) született Aurelius Augustinus útja a birodalom perifériájáról annak centrumába, Rómába, a hivatalhajhászás kísértését jelentő rétorságtól a hippói püspöki székbe, az újplatonizmustól és egyéb eszmeáramlatoktól a kereszténységhez vezet. A latin nyelvű irodalom kiemelkedő művelőjének az írói teljesítménye is lenyűgöző: a vallomásirodalom kezdetét jelentő Confessiones-től a történetfilozófiát fölvázoló De civitate Dei-ig terjed. Lancel a történész szemszögéből veszi szemügyre könyvében Európa védőszentjének az alakját. A szerző régészként sok ásatás vezetője volt Karthágóban, Ágoston egykori püspöki székhelyén, s ugyanazzal a szemlélettel rekonstruálja az Africa provinciából származó, klasszikus rétori képzésben részesült későbbi püspök életútjának állomásait, ahogyan e különös atmoszférájú várost rekonstruálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!