TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Válságos évtizedek. Közép- és Kelet-Európa a két világháború között

: Válságos évtizedek. Közép- és Kelet-Európa a két világháború között

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

438 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632813553

tartalom:

˝A témáról és a korról, amelyről szó lesz, a mai generációk egy részének még személyes élményei vannak. A századelőn, különösen az 1910-es évektől, majd a két világháború közötti évtizedekre állandósulva sajátos-súlyos válság bontakozott ki. Válság, nemcsak a szó legtöbbször használt gazdasági összefüggésekben, hanem a társadalomra, politikára, eszmeáramlatokra és művészetekre egyaránt kiható értelemben. Megpróbáltató válság járta át a társadalmi élet minden területét, hatalmas átalakulásokat hordozva. A változás, az átalakulás s egyben a változni nem tudás, az igazi átalakulásra képtelenség keveredett össze. A fejlettebb tőkés országokban megrendült a kapitalizmus harmóniájába vetett hit. A kapitalizmus megelőző évszázada, egész liberális korszaka agonizált, értékei megroppantak, a hozzá fűzött illúziók lefoszlóban voltak, s a korábbi eszmék éles konfliktusba kerültek a megrögződött valósággal.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!