SPORT ÉS PASSZIÓ / Életmód kategória termékei
A Működő Szellem rövid története

: A Működő Szellem rövid története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Életmód Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

365 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630773880

tartalom:

"Ken Wilber kultikus szerző, lelkes méltatóinak egyike szerint könyvei jelentik azt a gyógyszert, melyre szükségünk van a XXI. században, de nevezték már "a tudat Einsteinjének" is. Koncepciójának egyik legjellemzőbb vonása a nyugati tudomány és a keleti spiritualitás ötvözése, s miközben valóban terítékre kerülnek az embert mindig is foglalkoztató nagy kérdések - ha nem is minden, de legalábbis "a minden" tartalma avagy üressége. Wilber igen eredeti módon, egyszerre buddhista szemlélettel és a nagy nyugati gondolkodók - Platón, Plótinosz, Kant, Hegel, Schopenhauer, Feuerbach, Russell, Freud és mások - elméleteit átgondolva tárgyalja az emberi szellem útját a kozmikus tudatig, amelyben szubjektum és objektum összeolvad. Ezzel összhangban világítja meg a multikulturalizmus, a posztmodern jelenség és a környezetvédelem kérdéseit is. Wilber síkvilágnak nevezi korunk civilizációját, s könyvének nagy kérdése végső soron az: milyen úton-módon egyensúlyozhatjuk ki, tölthetjük meg spirituális tartalommal azt a posztmodern világot, amelyben a szellemiség-és a tudomány tragikusan eltávolodott egymástól, s az ember áldatlan küzdelmekre fecsérli erejét? A párbeszédes formában írt könyv ugyanakkor nem annyira elvont fejtegetéseket tartalmaz: Wilber nagyon is személyesen és gyakran szenvedélyesen szól az olvasóhoz, s igyekszik megosztani vele a magasabb spirituális szint elérésének, a Kozmosszal való összeolvadásnak az örömét.Ken Wilber 1949-ben született Oklahoma Cityben. Orvostudományt és biokémiát tanult, de egyetemi tanulmányait nem fejezte be: önállóan kezdte olvasni, összevetni és szintézisbe foglalni a nyugati és keleti tudományos, filozófiai és pszichológiai irányzatokat. 1977-ben jelent meg első könyve The Spectrum of Consciousness (A tudat spektruma) címen. Azóta húsz könyvet és számos esszét publikált. Ken Wilber a hatvanas években kialakult transzperszonális pszichológia legjelentősebb képviselője. 1995-ben látott napvilágot eddigi fő műve, a Sex, Ecology, Spirituality (Szex, ökológia, szellemiség); az ebben szereplő gondolatokat fejtette ki rövidebben, közérthetőbb formában jelen munkájában, melynek eredeti címe A Brief History of Everything. Ken Wilber művei világszerte megjelennek, s egyes filozófiai és pszichológiai irányzatok képviselői korunk legjelentősebb gondolkodójának tartják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!