SPORT ÉS PASSZIÓ / Életmód kategória termékei
Az élet könyve. Gyakorlati ismeretek lexikona

Az élet könyve. Gyakorlati ismeretek lexikona

Kiadás:

Budapest, 1923

Kiadó:

Központi Sajtóvállalat Rt.

Kategóriák:

Életmód Gazdaságtörténet Lexikon Naptárak - évkönyvek Háztartás

Terjedelem:

384 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

„Ez a könyv az első komoly kisérlet arra, hogy röviden és szabatosan, lexikális formába szorítsuk mindazokat a gyakorlati ismereteket, amelyekre egy polgári családnak a mindennapi életben szüksége lehet. Ez a törekvés adja meg létjogosultságát még akkor is, ha mint első kisérlet – ami érthető is – talán nem minden tekintetben érte el célját.
Száz meg száz olyan váratlan fordulata, epizódja és vonatkozása van a mindennapi életnek, amelyben nem könnyű eligazodni, sőt nehéz megtalálni a kiinduló pontot is. Az ilyen esetekben tanácsot ad vagy legalább is útbaigazít ez a könyv, amely minden kérdésnek a lényegét fogja meg és fejti ki, abból indulva ki, hogy célja nem a szórakoztatás, hanem a gyakorlati oktatás és a közvetlen segítség.
Aki tájékozatlan a mindennapi üzletkötés, adás-vétel, váltó, kötelezvény, stb. kérdéseiben: mindenre talál fölvilágosítást ebben a könyvben; aki nincs tisztában az adójával, állampolgári (politikai) jogaival és kötelességeivel: forduljon bizalommal ehhez a könyvhöz. A születéssel, házasságkötéssel, halálozással járó sokféle teendőben pontosan elkalauzol ez a könyv, amely a mindennapi élet ezer és ezer apróbb-nagyobb dolgában is fölvilágosít, kezdve a keztyű tisztításán, föl egészen lakásunk célszerű berendezéséig, sőt megbízható orvosi tanácsadó is a közönségesebb betegségek fölismerésében.”

leírás:

Ajándék a "Nemzeti Ujság' és az "Uj Nemzedék" előfizetőinek.

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ritka.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!