SPORT ÉS PASSZIÓ / Életmód kategória termékei
Hétvégi házak - nyaralók

, : Hétvégi házak - nyaralók

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Életmód Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

175 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝A lakáskultúra fejlődése és az életszínvonal emelkedése szükségletté teszi a városlakó mind égetőbbé váló törekvésének kielégítését: a menekülést a város mindennapi életéből a természet környezetébe. A modern értelemben vett nyaralás, üdülés két formája alakult ki: az állandó mozgást biztosító kempingéletmód és a helyhez kötött üdülés formája hétvégi házakban, nyaralóépületekben. Magyarországon a nyaralóépületek építésének évszázados hagyományai vannak, az elmúlt századokban nagy üdülőtelepek, fürdőhelyek alakultak ki. A második világháború után a hétvégi házak, nyaralóépületek keletkezése tömegméreteket öltött. Az üdülőhelyeken kialakult nagyarányú építkezések építésrendészeti szabályozásával sikerült meggátolni a nívótlan, építészeti kultúrát nélkülöző tervek alapján készült építmények elterjedését. Sok jó példa ismertetését tűzi ki céljául a könyv; 71 belföldön és külföldön megépült hétvégi házat és nyaralót tár az olvasó elé alaprajzokban és fényképekben, amelyekből bő tapasztalatokat szűrhet le az érdeklődő nagyközönség. Hasznos tanácsokat is ad az építeni szándékozónak, hogy hogyan válassza meg a telket, figyelembe véve a fekvését, a talajviszonyokat, a közművek biztosítását, helyesen állapítsa meg az épület formáját, elhelyezését a telken, jól alakítsa ki környezetét, a kertet, a kerítést, a melléképületeket stb.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!