SPORT ÉS PASSZIÓ / Életmód kategória termékei
Jamboree Gödöllő 1933.

Jamboree Gödöllő 1933.

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1933

Kiadó:

Magyar Földrajzi Intézet

Kategóriák:

Életmód Grafika Cserkészmozgalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

38 tbl.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

"A legnagyobb méretű cserkésztalálkozók a világjamboree-k. Ilyen találkozó volt az 1933-ban a Gödöllőn megrendezett IV. Jamboree. A táborparancsnok Teleki Pál, a tábor vezetőkari főnöke kisbarnaki Farkas Ferenc volt, mindketten a magyar cserkészmozgalom főcserkészei. A jamboreen részt vett Bi-Pi (Lord Baden Powel), a cserkészmozgalom életrehívója, és vitéz Nagybányi Horthy Miklós kormányzó is, a magyarországi cserkészmozgalom fővédnökeként. 485 cserkésztiszt, 1499 öregcserkész és 1265 cserkész, azaz 3250 fő végezte a szervezőmunkát. Naponta 50-60 különvonat futott be Gödöllőre. A rendezvényen összesen 30000 cserkész vett részt, ebből 15000 külföldi 54 nemzetből. A tábor jelképe a Csodaszarvas volt. A jamboree hatalmas szervezői és erkölcsi sikernek bizonyult a magyar cserkészet számára. Lord Baden Powel a gödöllői jamboree-t mintául állította a későbbi jamboree-k számára. Erről a jamboree-ról készült ez a kiadvány, mely 38 lapon keresztül vidám rajzokat tartalmaz a tábori életről, a játékokról, gyermektréfákról, olyan életvidám jeleneteket ábrázolva, mely átadja a tábor életteli hangulatát."

leírás:

Mérete: 20 × 15 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!