SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
A Mi Urunk testvére

: A Mi Urunk testvére

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Életrajz Dráma Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

60 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963075312x

tartalom:

Karol Wojtyla, aki ma II. János Pál néven a római katolikus egyház feje, fiatal korában verseket és drámákat írt, a háború alatt színházat alapított, itt maga is fellépett és rendezett. Akkoriban sokat foglalkoztatta a kiváló lengyel festő, Adam Chmielowski alakja, aki diákkorában részt vett az 1863-as felkelésben, ahol súlyosan megsebesült, és fél lábát vesztette. Chmielowski később a szegények iszonyú nyomora láttán lemondott fényes művészi pályájáról, hogy 1888-ban Albert testvér néven kolduló rendet alapítson a legszegényebbek gyámolítására. Szent hírében halt meg Krakkóban, 1916 karácsonyán. Albert testvért 1983-ban avatta boldoggá Krakkóban Őszentsége, II. János Pál pápa, és ő vezette szentté avatási szertartását is 1989-ben a római Szent Péter-bazilikában. Karol Wojtyla már pappá szentelése után, 1944-1950-ben írta meg századunk lengyel Szent Ferencéről szóló darabját, de csak pápává választása után, 1979-ben publikálta a krakkói katolikus hetilapban. A drámát sok nyelvre fordították le, Krakkóban és Varsóban állították színpadra. Nálunk Szikora János rendezésében mutatta be a pécsi Nemzeti Színház a Szentatya közelgő magyarországi látogatása alkalmából. A könyvet Adam Chmielowski festményeivel illusztráltuk. "A szentek nemcsak a saját korukat fejezik ki, hanem mindig megelőzik azt. Albert testvér életét vizsgálva meggyőződhetünk róla, hogy egyszerre fejezte ki és előzte meg a maga korát. Ezáltal lett ő a mi korunk embere." Karol Wojtyla bíboros, 1977.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!