SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Alkotó emberek. Történetek nagy tudósokról

: Alkotó emberek. Történetek nagy tudósokról

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Életrajz Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

239 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerző újságíró, az Országos Műszaki Könyvtár és Dokumentációs Központ munkatársa, ismert technikatörténeti népszerűsítő író. E műve voltaképpen A nagy pillanat című könyvének folytatása. 19 novellát tartalmaz, amelyekben a szerző egy-egy felfedezés történetét vagy nagy tudósok, kutatók életének egy-egy jelentős epizódját írja le. Célja elsősorban az, hogy bemutassa a gondolkodó, kutató embert, küzdelmet, eredményeit, sikertelenségeit és a kort, amelyben alkotott. Az elbeszélések hősei között olyan nevek szerepelnek, mint Galilei, Diesel, Nobel, Jedlik, Hertz, de mellettük megismertet méltatlanul elfelejtett tudósokkal, feltalálókkal, például Bodor Péterrel, Gruby Dáviddal, John Dunloppal. A témákat érdekesen, sokszor izgalmasan dolgozza föl, stílusa olvasmányos. Egyaránt nyújt kultúrtörténeti és technikatörténeti ismereteket, az utóbbiaknál azonban nem terheli az olvasót nehéz, műszaki jellegű leírásokkal. Így a könyv mindenki számára érthető, könnyű, szórakoztató és hasznos olvasmány."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!