SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Bálám szamara és a többiek

: Bálám szamara és a többiek

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630761963

tartalom:

"Szántó Piroska első könyve, a Bálám szamara, amikor 1982-ben megjelent, nem kis feltűnést keltett. Ritkán születik író - vérbeli író - hatvankilenc évesen! El is fogyott a könyv hamar, és amikor az Európa most ebben a kötetben újra közreadja java részét, biztos, hogy sokan azért fognak örülni neki, mert régóta vadásznak a Bálám szamarára. Szántó Piroskától ugyanis azt kapja az olvasó, amivel a modern próza nemigen kényezteti el: történeteket, eleven, érdekes figurákat, a világ élvezetesen megfigyelt tarkaságát, természetes, friss és, jóízű nyelvet, amely hiánytalanul közvetíti egy vibráló szellemű és érzelmű festőasszony gazdag egyéniségét. Holott váltig hangoztatja, hogy ő nem író, vagyis nem talál ki semmit, csak krónikás - azt mondja el, amit látott. De hát nagyon sokat látott, és nagyon jól mondja el! Volt nyomorgó festőtanonc, illegális kommunista, boldogan magára találó festő, az Európai Iskola tagja, aztán csakhamar a nyilvánosságtól festőként vagy tíz évre elrekesztett botcsinálta (bár kitűnő) könyvillusztrátor - mindenekfölött pedig társa jóban-rosszban költő férjének, több mint négy évtizeden át. Aki ismeri Vas István monumentális, de sajnos töredékben maradt életrajzi regényfolyamát, annak külön is izgalmas lehet az ott 1945-ben félbemaradt történet folytatása, ami e fényes mozaikkockákból jobbára összerakható.. Épp ennek érdekében vettünk át egy írást az Akt című kötetből, amelyet 1994-ben adott ki az Európa. A többi huszonhárom közül tizenhárom a Bálám szamarából való: mindaz, ami abban ennek a rejtett, virtuális önéletrajzi regénynek az építőköve; tíz pedig új: kötetben most jelenik meg először."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!