SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Börtönnapló (1953-1956)

: Börtönnapló (1953-1956)

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Kelenföld Kiadó

Kategóriák:

Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

116 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963553194x

tartalom:

˝Szeptember 11. Tovább folyik a "semmittevés lázas csoportosítása." Pontosabban a kihallgatás ugyan megállapította mind a teljes jogi, mind a feltétlen politikai ártatlanságomat, de bizonyára felsőbb utasításra tovább kell imitálniuk a vizsgálatot. "Nem tartom valószínűnek - mondotta beszélgetés közben - hogy ismét leállítsák a vizsgálat befejezését." Vagyis maga is bizonytalanságot érez a jövőt illetően. Szakasitsot, Marosánt, Justust és másokat is kihallgattak közben, az ő felülvizsgálatuk is folyik - jelezte Rózsa főhadnagy." Schiffer Pál a felszabadulás után a Szociáldemokrata Párt főtitkárságán dolgozott, 1948-tól elhurcolásáig az Országos Szövetkezeti Hitelintézet elnöke volt. 1950-ben a személyi kultusz koncepciós pereinek áldozataként, koholt vádak alapján halálra ítélték, amelyet később életfogytiglani fegyházbüntetésre változtattak. A napló fogságának a negyedik évében, 1954-től kezdődik, s a szerző a börtönben írt eredeti feljegyzéseit tartalmazza. Stílusa mindvégig száraz és precíz, s szinte a kívülálló tárgyilagosságával sorolja fel az eseményeket - s éppen szikárságával, tömörségével válik a hatalmi önkény megrázó vádiratává.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!