SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Disraeli élete

: Disraeli élete

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Genius Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Irodalomtörténet Politika Regény, elbeszélés Életrajz Angol történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Emberek, életek, szerelmek

Terjedelem:

316 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Benjamin Disraeli (1804. december 21. - 1881. április 19.) brit konzervatív politikus, író, miniszterelnök. Központi szerepet játszott a modern konzervatív párt létrehozásában.
Első regénye, a Vivian Grey (1826), amely Anglia előkelő társaságát rajzolja, és melynek hőse, egy szegényebb sorsú ifjú, abban ügyessége, és a főemberek felhasználása által igyekszik előre törni, nagy feltűnést keltett. Disraeli e korban nemcsak írói érdemei, hanem személyisége, élcei, öltözködése által igyekezett a figyelmet magára vonni. Fiatalsága dacára egyike volt már a társaság legismertebb alakjainak. Contarini Fleming című regénye Goethe dicséretével is büszkélkedhetett.
Később parlamenti mandátumra vágyott: radikálisként nem ért sikert, de 1837-ben megválasztatott, ám konzervatív programmal.
Pártjában, amely nemsokára kormányra jutott, és magában a parlamentben lassanként nagy tekintélyre jutott. Mint vitatkozót már akkor is páratlannak tartották; támadása, élce kíméletlen volt, de csak méltó ellenfelek ellen alkalmazta.
Disraeli Angliát csak úgy látta biztosítva, ha a konzervatív elemek, a trón, az egyház, a nemesség, kilépve eddigi tétlenségükből, maguk segítik a nemzet elnyomott, szegényebb sorsú rétegeinek  javát. Régi radikalizmusa ily módon egyesült a történeti tényezők tiszteletével.
Rövid ideig pénzügyminiszter volt, bukott, majd újra győzőtt.
Legnevezetesebb intézkedése Indiának a koronával való egyesítése volt.
Disraeli kétségtelenül egyike volt kora legérdekesebb alakjainak. Sem mint államférfiú, sem mint író nem tartozott a legelsőkhöz, ám alig volt az ő korában más, aki mind a két téren egyaránt annyira kivált volna.

leírás:

A könyv gerince szakadt.

Állapot:

közepes

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!